mandag 30. mars 2015

Litt. sprek!


På hjul igjen.
Dette kan nesten bli en vane.
Ja, kan det bli bedre spør jeg meg selv?
Sykkeltur om morgenen er helt perfekt. Fin start på dagen, litt frokost, tannpuss og så ut døra for å låse opp sykkelen. 


Har fått meg en fast rute og den tar en times tid. Bare nyter synet av havet, har sikkert sagt det før, men med 180 graders utsikt over Middelhavet er det litt av et skue. Nesten så jeg kan 
se jordkrumningen.
Sjøen er ikke veldig varm ennå, så jeg nøyde meg med å vasse ut til knærne. Å gå i sine egne tanker langs stranden og kjenne sola varme i ansiktet det er godt. Trenger ikke vitamin D-tilskudd da!


"Narren skriver sitt navn over alt", sa mormoren min , når jeg som ung jent skriblet Hanne på alt fra kladdebøker til gamle ukeblad. Det ble med en H i dag, gamle synder fornekter seg aldri.



Kanskje selfie har blitt dagens måte å markere terreng på, ikke vet jeg. I såfall er dette mitt bidrag, med bilde tatt på stranden på veien mot Gazipasa. 


Slik ser sykkelen min ut, 21 gir, mykt og godt sete, veier nesten ingen ting og med superpraktiske vesker på siden. Jeg møter rett som det er sykkellag som er ute på treningsturer, skjønt de holder et annet tempo enn meg. 
I dag ble det ingen utskeielse med frokoststopp på tilbakeveien, men å sole seg i nettoen på øverste terrassen er ikke så dumt det heller...

Feriehilsen fra Hanne

søndag 29. mars 2015

Kveldstemning



Kveldstemning,
og snart tid for sen middag?
Ser reprise av Skavlan mens vi venter på maten i ovnen.


Til forrett blir det linsesuppe, eller Mercimek Çorbası som det heter på tyrkisk. Denne suppen har blitt en favoritt, og serveres med en tvist av sitron og masse pepper. Etter det blir 
det kylling med stekte grønnsaker og en kald efes til oss voksne.



Så blir det kaffe og mørk sjokolade til dessert. Men, kjenner jeg oss rett blir den inntatt i sofaen.
God nattaklem fra Hanne

lørdag 28. mars 2015

Feminin



Kvinner og speil!
Det er noe med det.
Morratryne og buste hår, eller nystelt og på vei ut døra. Vi må alltid kaste et blikk på oss selv, i det vi ser oss i speilet.



Jeg har søkt tilflukt i andre etasje, mens det pågår kakebaking av to knisende jenter på kjøkkenet.
Det er helt greit i grunn, soverommet har egen stuavdeling med nydelig havutsikt. 
De siste dagene har det vært overskyet og det blåser ganske friskt ute. Det betyr at det blir mer tid til innesysler. Jeg har startet opp med et nytt håndarbeid og koser meg med det. Skal vise frem når jeg har kommet litt lenger. Holder på å brodere et bilde av Noas ark, i søte sukkertøyfarger. 
For om jeg ikke har nevnt det før; Det kommer nytt barnebarn i juni! 

Ha en fin lørdags ettermiddag, så blogges vi igjen litt senere!

Hanne

torsdag 26. mars 2015

Tid


Morgenstemning!
Følelsen av å ikke ha det travelt.
Jeg nyter min dag og har det kjempebra!


Etter å ha sett husbond og yngstemann avgårde til henholdsvis jobb og skole, tok jeg på meg treningstøy og fant frem sykkelen. Har syklet en times tur i nydelig vær. Ubeskrivelig følelse,  bare å tråkke på og la sykkelen ta meg frem. Mimosaen er i full blomst, og valmuene står og 
nikker med hodet i veikanten.


Solen får havet til å glitre, og langt ute kan jeg se et crusieskip.
Nå sitter jeg på Susa beach og har bestilt frokost. Mange gode smaker, og jeg kommer garantert til å bli mett. Lurte på om jeg skulle tatt med badedrakten, men dukkerten får være til en annen gang.

                                  

Å ha muligheten til å nyte tilværelsen slik jeg gjør i dag, er bare så skjønt. Skulle selvfølgelig ha delt med alle jeg er glad i, men det får bli med bilder denne gangen. For dette er min tid, - helt alene.

Hanne

PS. Mange bamseklemmer til en jeg vet trenger det spesielt!




onsdag 25. mars 2015

Den store vaffeldagen!




Onsdag allerede!
Hvor blir dagene av?
Siden vi kom har dagene gått fryktelig fort, men det er vel et godt tegn.
Har hatt en deilig dag på tyrkisk hamam, og blitt vasket, skrubbet og massert etter alle kunstens regler. Fått farget og klippet håret mitt også, noe som virkelig trengtes. 


Tar jeg ikke mye feil, er det den internasjonale vaffeldagen i dag. Dermed var det frem med vaffeljernet, for å steke vafler til mitt formiddagsbesøk.
På min tur inn til landsbyen i morges, kjøpte jeg jordbær hos den lokale frukt -og grønnsakshandleren. For ingenting kan slå nyrørte jordbær som tilbehør til vafler. 


Hører rykter om at det har snedd hjemme i Oslo, men regner med at det har forsvunnet allerede?
Her hos oss er det sol og oppholdsvær, men det blåser ganske friskt. Det gjelder å finne en lun plass dersom man skal sole seg i bikini.
Ellers har jeg vært ute på sykkeltur, det var så skjønt. Har gledet med vilt til å kunne være 
mer fysisk aktiv, så det var ordentlig deilig å ta på seg treningstøy og bli litt svett i nakken. Du verden hvor lett det er å komme ut av form, kjente blodpumpa slå den siste oppoverbakken.
Skal ta med meg kamera på neste tur, moro å vise frem omgivelsene til vårt ferieparadis.
Ha en fin ettermiddag!

Klem fra Hanne


fredag 20. mars 2015

Jeg er i rute!


Bunaden er ferdig!
Symaskinen er ryddet bort for denne gang.
Vel, egentlig var jeg ferdig med selve bunaden på onsdag, men det gjenstod fremdeles litt søm på vesken.
Godt å vite at jeg ikke behøver å engste meg for å rekke å bli ferdig til konfirmasjonsdagen.
Bunadsølje er bestilt og halstørkle får vi tilbake over påske. Det viste seg at en liten del av falden på tørkleet ha gått opp, og det var så lite sømonn at jeg ikke ville prøve å reparere det selv. 


Litt dårlig lys i stua i dag morges, mulig det skyldes solformørkelsen...
Men, måtte jo vise bilder av det ferdige resultatet. Bilder av konfirmanten med bunaden på kommer senere. Vil ikke ødelegge moroa ved at familie og nære venner har sett hvor flott hun blir, før selve dagen.
Det er en stor jobb å sy bunad, enda dette er en drakt helt uten broderier.
Nå er det gjort, og vi er fornøyde med fargevalget som ble tatt. Viktigst er det jenta mi er fornøyd, for det er hun som skal bruke dette stasplagget ved festlige anledninger. 


Må bare legge ved bilde fra Bislett bad. Jeg var og svømte og koste meg der i går sammen med arkitektstudenten vår. Hun var hjemme en dag, før turen gikk videre til Paris i dag morges.
Dersom du har anledning til å besøke Bislett bad, kan jeg anbefale det på det varmeste!
I tillegg til et 25 m langt basseng, finnes det boblebad, badstue, steambad og en kald, forfriskende vannbøtte.
Som bildet viser, er det både en nytelse for kropp og sinn å besøke dette badet. 
Mini-spa og avslapning, midt i travle Oslo, prøv da vel!
I morgen går turen sydover, har hørt rykter om godt over 20 varme grader. 


mandag 16. mars 2015

Påskekort


Ny uke står for tur!
Mandag er en helt ok ukedag.
Skjønt helgen har vært fin, med nydelig vær, koselig besøk, korpskonkurranse og viktige gjøremål.
På lørdag var vi en tur innom Vigelandsmuseet, for der har papirkunstneren Karen Bit Velje utstilling.
Helt utrolig å se detaljrikdommen i arbeidene hennes. Vel verdt et besøk, selv om man ikke er like stor fans som det jeg er.


Om det er Karens papirklipp eller blogginnlegg fra hagekunstneren Claus Dalby som inspirerte meg er litt usikkert, men det ble et lite gult påskeklipp i går kveld. Påskekort eller Gække kort, som det kalles i Danmark, er nok mer populært vårt naboland. På mitt lille kort, har jeg skrevet et lite dansk vers til ære for våren.
Påskegodterier, eller søtsaker skal jeg ikke la meg friste av denne uken! Ikke er jeg veldig glad i skumgodter heller, det er andre ting som frister mer. Etter helgens små og store utskeielser, er det igjen tid for å huske på hva som er best for kropp og sinn. 
Blogging er et hyggelig lite avbrekk , men nå må jeg fortsette med alle dagens punkter på to do listen!
So long!

fredag 13. mars 2015

Hell eller uhell?

Overtroisk?
Nei, ikke spesielt.
Fredag 13, har så langt vært en flott dag.
Håper det er likedan for deg!
Rosa tulipaner både i quiltet utgave og al natura, pynter opp hjemme hos oss.


Forhåpentligvis får vi besøk fra Tønsberg i morgen, og da er det på sin plass med noen knallgode sjokolademuffens. I dag har jeg hatt hvite sjokoladedråper i røra, glasuren er ganske enkelt lemoncurd og så er det pyntet med ristet kokosflak.
God helg alle sammen, nydelig med vår i luften!



torsdag 12. mars 2015

Gult er kult!


Så deilig!
Det er vår i luften.
Solen skinner, og det er varmt om man finner en lun krok.
Skillaen er i ferd med å dukke opp i gressplenen, og blåveisen står med harde knopper i bedet bak garasjen. Påskeliljene og tulipanene lar vente på seg en stund ennå, men med litt varme, så skjer ting fort.
I mellomtiden har jeg plukket inn noen grener med forsytia. De har sprunget ut i rekordfart.  Nå lyser det gult og vårlig i både stua og på kjøkkenet. Deilig med gult, det gir energi!


Jeg lyser også  opp i gult. Disse buksene er fra Zara, super lengde på bena, glidelås i siden og høy på livet. Litt tidlig på året for hvit gener til så lyse bukser, men blått passer flott. Skjerfet i deilige vårnyanser, binder det hele sammen.
Egentlig skulle jeg vel strengt tatt ikke bruke ledig tid til å blogge. Bunadsøm står nemlig høyt på prioriteringslisten denne, og neste uke. Men, jeg fikk gjort masse på tirsdag. Vi ble nesten litt beveget både konfirmanten og jeg, når hun for første gang kunne prøve bunaden.  Nå gjenstår litt håndsøm, pluss å sy i knapper og hemper så er selve drakten ferdig. Når det er gjort, kan jeg sette linningen på forkleet og sy fløyelsbeltet. Så det gjenstår noen arbeidstimer, før jeg kan si meg helt ferdig.


Hvis du legger merke til quiltestoffene som ligger pent til pynt, så er det det de skal gjøre. Bare se men, ikke røre. Ikke røre, før bunadsøm er unnagjort. Men da skal jeg kose meg med et lite lappeprosjekt.
Ha en strålende dag, så blogges vi om ikke så lenge.



 

tirsdag 3. mars 2015

Sette meg nye mål!


Da var det gjort!
Alle delene til bunadslivet er ferdige.
En ikke helt liten jobb, men nå ligger alle tre delene ferdige og venter på at konfirmanten kan være "prøvedukke"


Fløyelskanter, dekorbånd, hemper og skonering, alt er gjort etter beste evne. 
Jeg liker veldig godt å jobbe med de små detaljene, selv om det krever sin tålmodighet. En ekstra utfordring de siste ukene, har vært at jeg har slitt litt med å sitte fremoverbøyd over symaskinen lenge av gangen. Dermed har det blitt små økter av en halvtime av gangen. Målet mitt nå, er å bli ferdig med montering av bunaden før påske. I praktikken betyr det før den 21. mars, for da reiser vi sørover. Hjelpe meg, det var småskummelt å se det på trykk.


Men, jeg får benytte ledige stunder godt de neste ukene. Tiden etter påske går nok med til å forberede til konfirmasjonsfest. Det gjør seg jo ikke selv det heller.
Skal sette meg ned å studere sømbeskrivelsen mens jeg spiser lunch. Trenger litt oppfriskning av hvordan foldene i stakken skal være, det er tross alt fem år siden jeg gjorde dette sist gang.


Og så må jeg en tur ut i sola. I dag er det nærmest vindstille og perfekt temperatur for en liten spasertur.
Jo, dette skal jeg nok få til. Det er bare å kvinne seg opp!


                                                            

mandag 2. mars 2015

Vårpuss!


Hei hvor det går!
Det gjelder å fokusere på de positive sidene av livet.
Noe av det mest morsomme med at vinteren forsvinner, er å kunne spyle gårdsplassen.
Virkelig, jeg mener det!
Å finne frem langkost og vannslangen og gyve løs et par timer en lørdags formiddag, det er skikkelig en "høydare". Både husbonden og jeg er like glad i denne vårsysselen. Gårdsplassen blir selvfølgelig spylt og skrubbet mer enn en gang pr år, men vårpussen er ekstra gjev. Nesten noe rituelt over det hele. 



På lørdag var det skikkelig surt og kaldt ute. Men som siste dag i februar, passet det liksom fint å gjøre denne jobben, slik at inngangspartiet kunne ønske mars og våren velkommen dagen etter. Skitt, lort, grus og søl etter en lang vinter ble spylt bort, kostet opp, og gårdsplassen fremsto som en ny og bedre utgave av seg selv. 
Må innrømme at jeg ble rimelig lang i maska når jeg våknet søndag morgen. Det snedde vannrett og gårdsplassen hadde på nytt fått et hvitt teppe. Vel, vel, heldigvis gikk sneværet over til regn i løpet av dagen. Nå er gårdsplassen på nytt bar, blir spennende å se om det kommer noe mer sne denne vinteren.



Jeg er ingen stor hagedame, men i tiden før påske liker jeg å pynte med løkblomster foran inngangspartiet vårt. I år ble det lilla krokus og påskeliljer i krukkene. 
Vår 12 år gamle hund, har blitt betraktelig stivere i bakbena denne vinteren. Men ellers virker det som at hun er frisk og  har det bra. Hun gleder seg nok til vår og hyttebesøk ved sjøen. Går alt etter planen blir det hyttelivet for oss siste halvdel av påsken. 
Kan nesten ikke vente på blåveisturer og lukten av sjø og vår.
Ha en fin uke alle sammen, pust dypt inn og nyt livet!