tirsdag 26. august 2014

Kylling på menyen!


Hverdagen har inntatt heimen!
Det er slutt på ferieliv og restaurantbesøk ,og tid for å lage middagen sin selv.

Helt i orden for meg, jeg trives med å stå over grytene. Har mann og barn som setter pris på maten jeg steller i stand, og personlig liker jeg å lage maten fra bunnen av, er med andre ord ikke stor tilhenger av ferdigmat. 
Å lage mat behøver ikke være vanskelig og tidkrevende av den grunn, men en viss mengde tid og omtanke syns jeg det er fornuftig å bruke på det man skal putte i seg.
Man skal være snill mot kroppen sin, og gi den mat som er bra for både mage og gane.


Å finne ut hva som skal stå på menyen kan være en utfordring, tiltross for at vi oversvømmes av kokebøker, matblader, apper og blogger som min egen. Jeg har tro på planlegging og storinnkjøp en til to ganger i uken.
Mye enklere og spise godt og sunt, når ikke bestemmelsen om hva som er til middag skal skje på vei hjem fra jobb, eller hengende over frysedisken. 
Her kommer et middagsforslag på god hverdagsmat. Har du ikke prøvd å lage sellerirotstappe før, har du noe å glede deg til. Sellerirot lukter nydelig når den kokes og smaker kjempegodt. At den er lav på karbo og godt alternativ til poteter er en annen positiv ting.

Helstekt kylling med sellerirotstappe og tomat/ mozzarellasalat

4 porsjoner
20 min + tid i ovnen

Dette trenger du

1 hel rå kylling
2 ss smør
saften av 1/2 sitron
1 ss tørket oregano
1 neve frisk oregano
salt og pepper

ildfastform
180° ca 60 min+ 10 hvile

1 sellerirot
1 ss smør/
½ dl fløte
salt og pepper
1 stilk vårløk

1 boks cherrytomater
olivenolje
salt og pepper
1 rund mozzarellaost
pesto

ildfastform
200° ca 10 min


Slik gjør du
Legg kyllingen i en ildfastform, bruk ostehøvelen og skjer fine skiver av smøret som du kler kyllingen med. Krydre med salt, pepper og oregano og hell over sitronsaften. 
Stekes midt i ovnen til kyllingen har blitt pent gyllen. Øs stekeskyen over kyllingen to- tre ganger underveis i stekeprosessen.
Skrell selleriroten og del den i ca 2 cm store terninger, kokes i lettsaltet vann til den er mør. Mos til stappe og tilsett smør og fløte. Smak til med salt og pepper og pynt med finskåret vårløk. 
Legg cherrytomatene i en ildfastform og drisle over en god olivenolje, krydre med salt og pepper. 
Stekes i ovnen og danderes med oppskåret mozzarellaost og pesto før servering.


Tips! Stek gjerne to kyllinger på en gang og spar den ene pluss kraften til å lage nydelig kyllingsuppe!

fredag 22. august 2014

Blogging med ujevne mellomrom

 

Hei, hei!
På tide med et livstegn fra en bloggerske, som har vært litt på farta.
Nå skal jeg være hjemme en god stund fremover, og godt er det, for nå nærmer det seg dagen for min femti års feiring.
I dag har jeg besøkt Blomsterhagen på Abildsø. Der møtte jeg to veldig flotte og flinke damer, som dyrker økologiske snittblomster for salg. De er vel verdt et besøk, nettsiden deres finner du her.
 

Nå er det tid for georginer, og de finnes i alle tenkelige fargenyanser. Tror disse blomstene kommer til å gjøre seg flott på Sæterhytten, har bestilt en hel bøtte full!
I ettermiddag har jeg øvd meg på å lage en bukett. Hagen min er ganske på hell hva gjelder blomster, men har plukket bringebærgrener, hortensia, blomstrende timian og diverse andre ting jeg fant. Tilsaman med georginene ble det en ganske fargeglad og frodig bukett.


Sommerfuglene i papirklipp fant jeg mønster til på nettet. Håper de vil fungere som bordkort  og ikke flyr avsted hvis det blir gjennomtrekk.

Som regel er det fest og selskap for andre jeg planlegger og forbereder til, men i år er det jeg som er jubilant. Gleder meg til å feire dagen med gode venner og familie, og ønsker at vi alle vil hygge oss og få en trivelig kveld.

tirsdag 12. august 2014

Morgenstund har gull i munn


Jeg elsker å starte dagen med frokost!
Hvordan er dine frokostvaner?
Mine består for tiden av tyrkisk joghurt, blåbær og egenkomponert müsliblanding. Til dette drikker jeg vann og en god kopp te. Dette smaker kjempegodt, er sunt og holder meg behagelig mett i mange timer.


En ting er hva jeg spiser, noe annet er hvem jeg spiser sammen med. 
Til daglig er det mann og yngstedatteren. Men nå som det har vært sommer og ferie, har vi mange ganger vært langt flere rundt kjøkkenbordet. Jeg setter stor pris på samholdet vi har ved å dele dette måltidet!
Morgenstunden er en tid på døgnet hvor vi alle har forventninger til hva dagen skal bringe.
Ofte blir frokosten brukt til å diskutere dagens planer, gjerne ispedd noen formaninger  fra oss voksne. 
 

I skrivende stund har klokka passert midnatt, og jeg kjenner at jeg allerede gleder meg til morgendagens frokost, etterfulgt av bytur for å møte min søster og tvillingene!

Ah- har glemt radioen, hva hadde frokosten vært uten den? Radioen blir skrudd på samtidig som jeg skrur på lyset på kjøkkenet om morgenen.
Men, nå er det på tide å legge seg.
Nattaklem til alle!



mandag 4. august 2014

Ferieoppdatering



Dagene går så alt for fort!
Vi nyter ferielivet og har besøk av min søster og hennes to barn.



Innimellom sightsing, shopping, sol og bading, må det settes av tid til skjønnhet og velvære. Det er helt nydelig å få stelt hender, føtter og hår. 



Like ned i bakken på hjørnet ved butikken, holder de lokale damene til og steker gösleme. Det ligner på norske potetlomper på smaken og blir fylt med poteter og ost. Av og til er det deilig å ikke skulle ut for å dpise, men kunne ta det litt enkelt ute på veranden.