fredag 29. juni 2012

Frokost på sengen?


Håper du har hatt en fin fredag!
Kanskje har du ferie og  startet dagen med frokost på sengen?
Jeg hadde min frokost i bilen på vei til jobb i dag tidlig. 
Siden det var meldt bøttevis med regn, benyttet jeg anledningen til å få unna arbeid som burde være gjort før fellesferien. 
Men, tidligere denne uken startet dagen slik; Frokost på sengen med husets yngste datter og så kosestund med nytt blad for henne og god bok på meg.




Liker du shopaholic-bøkene av Sophie Kinsella? 
Jeg har lest dem alle sammen og ledd godt. Den siste boken hennes Mini shophaholic, føyer seg inn i rekken av hysterisk morsom lesing. Enkel og lett ferielektyre,  som jeg leste i ett jafs.
Ikke glem at det fremdeles er mulig å legge igjen en hilsen/ kommentar, hvis du vil være heldig mottaker av sommergave fra Noa Noa.


tirsdag 26. juni 2012

Sommergave fra Noa Noa




Tusen takk for koselige sommerhilsener, de setter jeg stor pris på! 
Vi har en deilig tirsdag kveld på hytta, og nyter den lyse kvelden! 

I anledning at jeg hvert øyeblikk runder 25 000 sidevisninger på bloggen, vil jeg og Noa Noa gi bort en sommergave til en av dere lesere!
Legg igjen en kommentar, enten her på bloggen eller på facebook siden til Feeling good by H og vær med i trekningen. Gaven er et nydelig lyseblått sjal i 100 % bomull og en vakker hvit silkeblomst som kan brukes som pynt i håret eller på ditt yndlingsplagg.


Gaven har en samlet verdi på over 800 kroner, og jeg syns det er veldig gjevt å kunne gi bort en så flott gave. 
Det vil være mulighet til å legge igjen en kommentar helt frem til lørdag. 
Etter det er det bare å titte innom for å se om du var den heldige!  Det er min kjære datter som er modell og viser frem gaven fra Noa Noa, hun sier sjalet er supermykt å ha over skuldrene.

Ps. I morgen skal vi være turist i egen by, og ta en tur til Frognerparken.

mandag 25. juni 2012

Sommerferien har begynt!



God mandag til alle! 
Da er ferielivet ved sjøen startet. 
Ikke det beste sommerværet enda, men typisk norsk sommer med delvis skyet, regn og oppholdsvær. Vi koser oss uansett, med besøk av de nygifte. Cruisebåtene kommer daglig inn Oslofjorden. Mange av dem kjenner vi igjen fra tidligere sommere, og vi vinker som om de var gamle kjente.


At sommer betyr grilling er helt sikkert. Labans nyhet grillkokker falt i smak, delig klissete søtt hvitt skum. Vafler er en tradisjon og favoritt hos oss. Med syltetøy og rømme, markjordbær og melis eller noen skiver med geitost, får alle sin favorittsmak.



Mens vi venter på venninnebesøk har vi en lat formiddag, legger puslespill, holder på med håndarbeid, leser litt i en god bok og baker muffins. 
Jeg har lekt meg litt med dagens bilder i PotoScape redigeringsprogram, ble det ikke bra?

torsdag 21. juni 2012

Livet på terrassen


God torsdags morgen!
Slik kan livet nytes, en solskinnsdag på terrassen.
Du verden så deilig det er når sola titter frem!

På min handlerunde må jeg av og til innom Oliviers & co. Denne gangen ,ble jeg fristet av en ung skjønn italiener til å prøve noe himmelsk godt. 
Jeg fikk smake en pistasjkrem laget av hvit sjokolade, pistasjnøtter og olivenolje. Sammen med canistrelli, som er en søt kjeks med smak av anis og pastis, var jeg bokstavelig talt solgt; Dette måtte bare bli med hjem


Nyperoser og lavendel fra hagen, i arvet vase fra min snille mamma. 
Duften av lavendel er bedøvende god, jeg blir rent salig av å putte nesen ned i buketten for å lukte.


Melon ikke bare kler fargene på mitt sommerbord, det var også et deilig tilbehør til gårsdagen lille utskeielse.


Duken min er jeg veldig glad i! Jeg sydde den for to år siden av stoffrester, også de kommer fra min snille mamma.
Gled deg over sol og sommer!

tirsdag 19. juni 2012

Sommerferie om noen strakser


Så er det blitt tirsdags kveld!
I ettermiddag har jeg vært en snartur på hytta, deilig at den ikke ligger så langt hjemmefra.




Målet for turen var todelt; Å kjøre ut første ladning med ting og tang som skal til for å gjøre sommeren komplett. For meg betyr det klær, mat, sysaker, garn, nye padleårer til kajakk, sommerblomster og nytt plaskebasseng til mitt barnebarn.
   



Andre grunnen for å dra ut denne solskinnsdagen var for å ta bilder av vårt sommerparadis. Jeg skal leie ut hytta de to siste ukene av skoleferien, og da trengs det bilder til Finn. Annonsen blir først lagt ut om noen dager, men skulle du være interessert er det fullt mulig å kontakte meg!



Deilig sommervær betyr kjolevær. Her i min nye sommerkjole fra Noa Noa. Mulig jeg har behov for et underskjørt, skjønt blås det er jo sommer!




Før jeg vendte snuten hjemover, tok jeg meg tid til å plante noen sommerblomster. Dette er tre av mine yndlinger; Lavendel, margeritt og oliventre. 


 

mandag 18. juni 2012

Gleder meg!



Jeg gleder meg til i kveld!
Etter en lang helg med vakt fredag, lørdag og søndag på loppekafeteria, skal det bli deilig å gjøre noe som bare er utrolig morsomt og inspirerende. 
Sammen med gode venninner, skal jeg på Kreativ-kveld i Voksen kirke.
Det er Kathrines quiltestue som arrangerer disse kveldene. 
I kveld kommer Grete Gulliksen Moe og skal holde et kåseri og presentere sin nyeste bok; Blått. Det blir helt sikkert mulighet til å få signert utgave av boken, hvis den faller i smak.
Sist gang jeg var med på en slik kveld, sto både fristelsene og handleglade quiltedamer i kø. Det eneste jeg vet jeg trenger er platevatt og flisofix, men kjenner jeg meg selv rett, blir det umulig å komme hjem uten et stoff eller to. (Muligens både fire og fem, skal jeg være helt ærlig.)



Mens jeg venter på å dra avgårde lader jeg opp med noen sting på mitt siste sømprosjekt; hexagonputer med stoffer fra Liberty!
Ha en fortreffelig kveld. 


torsdag 14. juni 2012

Bare muffens?



Hos meg er det bakedag!
Begge stekeovnene er i bruk, og jeg baker cupcakes.
Jeg er veldig glad i å bake disse små, søte kakene. De både smaker og ser veldig flotte ut, ikke sant?



I dag har jeg brukt vaniljecupcakes som basis. Har lagt ut oppskrift tidligere, du finner den  her. De rosa formene har jeg fylt med frosne skogsbær, mens i de gule har jeg hatt i grovhakket tørket mango.
Toppingen likner mye på den som ofte benyttes til gulrotkake, jeg har bare puttet litt konditorfarge i for å gi den en frisk og gøyal farge! 




Hjertestrøsselet er leftovers fra bryllupet. Det viste seg nemlig at "risen" vi kastet på brudeparet,var hjerteformet og smakte som marsmallows.
Hvis man først får en "dille" kan det fort ta litt overhånd, og at det har gått mote i cupcakes er ikke til å komme utenom.



Mitt siste innkjøp motivert av min fasenasjon for disse småkakene, er en skjæreplate til kjøkkenet. Jeg blir i godt humør av å skjære brødskiver, når det kan gjøres det på denne måten. -Og en smule inspirert til å bake, det må innrømmes....


Mine cupcakes skal ikke havne i egen mage, men være til servering på kafeteriaen under korpsets loppemarked til helgen!
Hvis du har sans for lopper, er det bare å komme innom Gamle Løren skole. Vi har åpent lørdag og søndag og det ryktes om mange flotte varer!




onsdag 13. juni 2012

Sommerens nye farger!



God onsdags formiddag! 
I skrivende stund er det litt grått og overskyet i Oslo. En god dag til å få gjort ting som står på " To do"- listen, nå som det er knappe to uker til skolefri!




Jeg har fått sansen for blått og grønt denne forsommeren!
På vei forbi OPI sin lakk-bari går, så jeg at jeg var helt i tråd med sommerens trender. Der sto disse to neglelakkfargene, sammen med noen nydelige toner i rosa og fersken. Tilsammen var det sommerens nye farger fra OPI.




Siden jeg var kledd i grønt i går, måtte jeg prøve ut den grønne fargen med en gang. Helt rett farge til smykker og jakke, snakk om å matche!




I dag kommer jentene mine hjem fra hver sin skoletur, og vi skal ha raclette til middag. Langsom mat er alltid en vinner når noen har vært på tur og har mye å fortelle om når man kommer hjem.

Nyt dagen og ta vare på de gode stundene!



mandag 11. juni 2012

En helt utrolig dag!



Dagens innlegg, vil helt og holdent være viet bilder fra lørdagens store bryllupsfeiring!
Siri + Anders = Sant


At bryllup er dagen for de store følelser, er ikke til å komme forbi.
Alt godt ønskes de unge.












 
 









Dagens bilder er lånt litt her og der, jeg lot kamerat ligge hjemme. Dagen skulle bare nytes!

torsdag 7. juni 2012

Hjemmelaget pesto



God kveld!
Takk for hyggelige kommentarer til siste blogginnlegg, setter stor pris på tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min!


I dag har vært en flott og innholdsrik dag på mange måter;
Gått i gang med jobboppdrag fra morgen av, henting av kjoler hos skredderen, levering at to bøtter fulle av liljekonvaller til blomsterdekoratøren, vordende brudeparet på lunch, litt mer bryllupsforberedelser før jentene kom hjem fra skolen, sønnen sliten men fornøyd hjem etter lange dager som dommer under NM for elektrikere og til slutt lage middag og prøve ut ny oppskrift på pesto!


Og det er det jeg vil dele i kveld, oppskrift på hjemmelaget pesto.
Den ble sabla god om jeg skal si det selv!
Jeg sådde jo litt kryddergrønt tidligere i våres, og i dag ble basilikumen høstet, hvis man kan si det sånn...
Måtte spe på med en  innkjøpt krydderplante i tillegg, for min hjemmedyrkede var ikke nok alene. 


Pesto

Dette trenger du:

2 ss pinjekjerner
1 stor krydderplane basilikum
1 fedd hvitløk
god olivenolje
havsalt
pepper
parmesan
sitron

Slik gjør du:

Stek pinjekjernene ved 180 º i 5 min til de er pent gylne. Plukk alle bladene av basilikumen og ha det i en bolle, sammen med et hvitløkfedd delt i fire og to klyper havsalt. Tilsett olivenolje og mos alt med en stavmikser. 
Ha i pinjekjernene og litt mer olje og fortsett å bruke stavmikseren. Ha tilslutt i en håndfull med reven parmesan, en skvis med sitron, litt nykvernet pepper og litt mer olje, bruk stavmikseren en siste gang. Det skal bli en sauslignende konsistens på pestoen. 
Ha den i små glass eller server og spis opp alt på en gang, valget er ditt. Jeg garanterer for smaken.


onsdag 6. juni 2012

Summer feeling!



Er det noe som er med på å gi meg sommerfølelse, så er det rosa pioner og rabarbrakompott!

God ettermiddag hilser jeg som snarest!
Håper du har en fin dag og nyter de lange lyse kveldene. Det er jo dette vi lengter etter hele den mørke årstiden...




Tidligere i våres, fortalte jeg om min Londontur og at jeg hadde kjøpt noen nydelige Liberty stoffer.
I dag syns jeg det var på tide å vise dem frem.
Jeg holder på å sy to puter. De er laget av sekskanter, som syes sammen for hånd. Veldig koselig arbeid, selv om det har fått ligge i ro de siste dagene. 
Regner med at det blir litt mer tid til håndarbeider over helgen!




Sekskantene var ferdig kuttet, både papirmalene og stoffene. Det var kjekt, så var det bare å sette i gang å sy. Stoffremsene skal syes sammen til et slumreteppe. Tilsammen håper jeg det blir et pent sett, som kan gjøre nytten sin i en av kurvstolene på terrassen i Syd Tyrkia.


Har du lyst til å lage Rabarbrakompott?
Enkel oppskrift kommer her:




Rabarbrakompott



4 porsjoner
ca 15 min


Dette trenger du:
700 g rabarbra
1 dl sukker
4 dl vann
2 ½ ss potetsmel
Slik gjør du:
Skyll rabarbraen og del den i 3 cm lange biter. Kok opp vann og sukker. Legg rabarbra i kjelen og kok den mør. Rør potetmel ut i litt kaldt vann og tilsett i jevningen i en synn stråle. La kompotten få et raskt oppkok før du heller den i en serveringsbolle og strør på litt sukker på toppen.
Server kompotten lunken med melk, is eller vaniljesaus.